Mezinárodní Mistrovství České republiky LRU FEEDER 2018 – Račice

15 – 16. září se konalo Mezinárodní Mistrovství České republiky v LRU FEEDER na veslařském kanálu v Račicích. Na letošní ročník se přihlásil rekordní počet účastníků a do závodu nastoupilo 134 napjatých závodních rybářů. Což je celkem 44 tříčlenných týmů! Naše ambice a cíle byli jasné a to poprat se o první desítku mezi družstvy. Na závodní úsek dojíždíme kolem 11.30 hodiny v pátek na oficiální trénink, kanál nám tady přijde poměrně mělký, ale pár rybek se nám podařilo, určitě jsme chytali více než kolegové okolo nás, ale to nic neznamená, trénink je trénink.

V sobotu nás los na lovná místa poslal následovně Honza mněl místo C10, Petr D15 a Já H15. Hned vedle místa kde jsem v pátek trénoval. Po poměrně zajímavém a urputném boji o každou rybku v našem sektoru jsme neudělali žádný převratný výsledek. Honza za 10, Já 11 a Petr krásnou 3, po sobotě jsme na 21 místě, což pro mne osobně je docela zklamání. Na neděli trošku měníme taktiku i krmení a snad bude lépe. Nedělní los nejvíce přál Petrovi. Poslal jej na A2, kde je velká šance na dobrý výsledek, Honza vyrazil na D 12 a já H14, hned vedle sobotního místa a to už jsem tušil, že bude zle. A… bylo. Ať jsem dělal co jsem dělal, od kapra jsem záběr za 5 hodin nedostal. Výsledkem mi bylo za 12 s váhou asi 860g, Honza udělal 8 za 2820g, Velkou radost nám udělal ale Petr, kterému šli kapříci velmi pěkně a s váhou přesahující 37 kg udělal sektorovou jedničku – naši první z MiČR LRU FEEDER vůbec.

Celkově jsme jako BARBUS feeder team MO ČRS Čáslav obsadili v nabité konkurenci slušné 15. místo se ztrátou 7 bodů na elitní desítku. V jednotlivcích ovšem zazářil Petr Reichert, který se součtem čtyři a celkovou nejvyšší váhou z celého startovního pole přes 57 kg obsadil krásné 3. místo a stal se druhým vicemistrem Mezinárodního Mistrovství České republiky LRU FEEDER 2018. Petře ještě jednou gratuluji, je to velká paráda! Ale teď už je zase potřeba přehodit výhybku neboť nás čeká 3. kolo 1. ligy v Ratajích nad Sázavou, kde se hodně ukáže. Kdo bude mít dobrou a kdo nepovedenou sezonu. Přijďte nás podpořit 29.- 30. září do Ratají nad Sázavou. Budeme se na Vás těšit.

                                                                                         Za BARBUS TEAM kapitán

                                                                                                  Jarda Buriánek